Öne Çıkan Yayın

Kaplumbağa Terbiyecisi Üzerine

Sevgili blog okuyucuları, Hayatımızda en az bir kez de olsa birçoğumuzun yaptığı ve bunu yapmaktan keyif aldığı bir etkinlik ya da özel bir hobiden bahsedeceğiz.  Bahsedeceğimiz şey; adına çoğunlukla  yapboz  denilen ya da İngilizceden dilimize biraz değiştirilerek aktarılan pazıl (İngilizcesi:  puzzle) etkinliğidir.   Bilindiği üzere yapboz , herhangi bir fotoğraf ya da resmin  tamamı ve ya bir kısmının ufak parçalara bölünmesiyle oluşan; parçalanmış bu resim ya da fotoların tekrar birleştirilmeye çalışıldığı " oyuncak " kategorisindendir. Bu oyunun zorluğu, parça sayılarının çokluğuna göre belirlenmektedir. Fakat sayıca az olup da renklerdeki detaylar sebebiyle zor olan modeller de vardır. Bize göre en üst seviye ise genelde hem parça olarak sayıca fazla olan hem de tek rengin farklı tonlamalarına sahip yapbozlar olsa gerek. Açıkçası bu tip durumlarda daha fazla zorlandığımızı düşünüyoruz.  Buradaki rakamları doğru okuyanlar renk körlüğü sıkıntısı çekmemektedirler. Sizler n

TUZLA VIAPORT MARINA YOLCULUĞU


Sevgili blog okurları, 

05-06-07 Ekim tarihlerinde Endüstri 4.0 Uygulamaları Zirvesine katılmak maksadı ile bir yolculuğa çıkmak durumunda kaldım. Şahsi araç dışında Tuzla/İstanbul’da bulunan fuara Gölcük/Kocaeli'nden gitmenin mümkün olduğunu öğrendiğimde açıkçası çok mutlu oldum. 

Zira birçok kişinin aksine araç kullanmayı öyle çok sevenlerden değilim. Zaten sürat yapma alışkanlığım da yok. Hele trafikte psikolojisi bozuk olan birçok insanın olduğunu deneyimle ile biliyorum. Hatta bazen kızımın da "şu şoför koltuğuna geçene bir şey oluyor" sözü hep içimdeki trafik canavarının kulaklarını çınlatıyor.

Gelelim sadede...Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gölcük'ten Gebze'ye giden 700 numaralı bir otobüs seferi hattı koymuş. Meğer 1 Temmuzdan beri bu hat çalışıyormuş. Peki nedir bu hattın özelliği?

700 GÖLCÜK-K.MÜRSEL-ALTINOVA-GEBZE-GTÜ-MARMARAY FATİH HATTI

Efendim bu hat Körfezi dolaşmak yerine (İzmit üzerinden Gebze'ye gitmek) Gölcük/Kocaeli garajından kalkmakta ve Karamürsel üzerinden Altınova ve Osmangazi köprüsü kullanarak Gebze/Kocaeli’ye varmaktadır. Toplam yolculuk için harcadığımız süre 1 saat 15 dakikadır. Hat 700’ün fiyat tarifesi tam 25 TL, indirimli 20 TL, öğrenciye ise 15 TL'dır. Kocaeli Kentkart olmadan otobüs hizmetinden faydalanmak ise covid19 gereği imkansız.  


Bunun dışında 700 no'lu hattın otobüsü ana güzergahlar arasındaki nerdeyse her duraktan yolcu almaktadır. Yalnız hattın sefer saatleri ve durakların tamamına resim altındaki linke tıklayarak kontrol etmelisiniz. Çünkü Gebze gidiş için hafta içi/hafta sonu ayrımı olmaksızın 4 sefer saati; Gölcük dönüş için ise sadece 2 sefer saati konulmuş durumda. Bunun nedeninin Osmangazi köprüsü ücretinin yüksekliği ile yolcu sayısının azlığından kaynaklandığını (maliyet) sanıyorum. Eğer hat daha yoğun kullanılırsa sefer saatleri arttırılabilir. 

Hat bununla sınırlı da değil. Sanırım bu hattı koymalarındaki amaç -bana göre çok yerinde olan- Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) öğrencilerinin tek otobüsle buraya gidebilmelerini sağlamak olmalı. Hatta birazdan anlatacağımız başlıkta yazılanlar sayesinde İstanbul'da öğrenciler hangi üniversite olursa olsun Marmaray Fatih Metrosunu kullanarak Gölcük'ten kendi üniversitelerine gitmeleri mümkün olabiliyor. Bunun olması için yolcularda hem Kocaeli Kentkart hem de İstanbulkart olması gerekiyor. Hatta zorunluluk. 



TUZLA VİAPORT MARİNA ULUSLARASI FUAR, KONGRE VE GÖSTERİ MERKEZİNE NASIL GİDİLİR?

Yukarıda anlatılandan yola çıkacak olursak:

  1. Sabah 08.00 de Gölcük Otogar'dan kalkan 700 nolu GÖLCÜK-K.MÜRSEL-ALTINOVA-GEBZE-GTÜ-MARMARAY FATİH hattına binilir. (karaağaç cami durağından, kalyon köprünün oradan 14,25 TL)
  2. Yaklaşık 1 saat ya da 1 saat 15 dakika sonra Gebze veya Gebze Teknik Üniversitesi durağında inilir.
  3. İndiğiniz yerden (ben Gebze Teknik Üniversitesinde indim) hemen İstanbulkart ile Marmaray Fatih Metrosuna binilir. (hattın tamamı İstanbul Halkalıya kadar 15 TL'dır. Fakat siz gittiğiniz kadar ödüyorsunuz (7 durağa kadar 8,91TL); indiğinizde geri kalan durakların parasını makinelere okutarak alıyorsunuz=4,88TL geri iade) toplam 4 TL'ya mal oldu. 
  4. Tuzla durağında inilir. 
  5. Hemen metro çıkışında bekleyen mavi renkli önünde Viaport Marina yazan minibüslere binilir. (2.5 TL) 
  6. Hedefe vardınız :))) 

Bu yolculuğun toplam süresi yaklaşık 2 saat; bedeli ise öğrenciler için sadece yaklaşık 20 TL'ya mal olmaktadır. Özellikle şu çok konuşulan pahalı köprüden hem bedava geçme zevkine hem de Marmaray metrosuna binme keyfine vararak seyahat ediyorsunuz.

Sizlere de bu keyifli yolculuğu bir kez de olsa denemenizi öneririz. 
 
Blog yazılarımız için: https://aglotlaro.blogspot.com 'a; Videolar için https://www.youtube.com/channel/UCcW2d3jaaT5ot0SpKpj7Jhw/videos?view_as=subscriber ABONE OLMAYI ve yayınlarımızı paylaşmayı unutmayınız��

Yorumlar

  1. Abi çok iyiymiş bu hizmet. Muhtemelen zamlanmıştır ama olsun yine çok çok iyi fiyat. Belediyeler bu tarz hizmetleri artırmalı ve milletin gözüne de sokmalı bence.

    Yeni yazılarını bekliyoruz abi.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum yaptığınız için teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan kısa bir süre içinde yayınlanacaktır.