Öne Çıkan Yayın

Kaplumbağa Terbiyecisi Üzerine

Sevgili blog okuyucuları, Hayatımızda en az bir kez de olsa birçoğumuzun yaptığı ve bunu yapmaktan keyif aldığı bir etkinlik ya da özel bir hobiden bahsedeceğiz.  Bahsedeceğimiz şey; adına çoğunlukla  yapboz  denilen ya da İngilizceden dilimize biraz değiştirilerek aktarılan pazıl (İngilizcesi:  puzzle) etkinliğidir.   Bilindiği üzere yapboz , herhangi bir fotoğraf ya da resmin  tamamı ve ya bir kısmının ufak parçalara bölünmesiyle oluşan; parçalanmış bu resim ya da fotoların tekrar birleştirilmeye çalışıldığı " oyuncak " kategorisindendir. Bu oyunun zorluğu, parça sayılarının çokluğuna göre belirlenmektedir. Fakat sayıca az olup da renklerdeki detaylar sebebiyle zor olan modeller de vardır. Bize göre en üst seviye ise genelde hem parça olarak sayıca fazla olan hem de tek rengin farklı tonlamalarına sahip yapbozlar olsa gerek. Açıkçası bu tip durumlarda daha fazla zorlandığımızı düşünüyoruz.  Buradaki rakamları doğru okuyanlar renk körlüğü sıkıntısı çekmemektedirler. Sizler n

ÖLDÜRMEYEN ŞEY GÜÇLENDİRİR | Bir Rica Yazısı

Sevgili blog okurları,

Elimizde olmayan nedenler ile Google Adsense tarafından POLİTİKA İHLALİ yedik. Bu yüzden sitemizde ve yazılarımızda bir aylığına reklam görselleri olmayacaktır.




Belki bu durum okurlar için güzel fırsat olabilir fakat emin olun Google tarafından reklam desteği ile desteklenmek; miktar cüz'i bile olsa yine de yazarlar açısından motivasyon arttırıcı bir etkisi bulunmaktadır.

Bu sebeple politika ihlali cezamız kalkana kadar yeni yayın yapmama kararı aldık.Bu süre zarfında bizler yazacağımız yeni yazılara odaklanmaya çalışırken sizler de daha önce yazılmış birbirinden farklı Blog Yazılarımızı okumaya (tarih sıralı okunması tavsiye edilir) vakit bulmuş olacaksınız.

Not: Yeni yayın konusunda talep gelirse düşüncemizi değiştirme hakkımızı saklı tutuyoruz.



Adsense Politika İhlali Nedir? 


Anladığım kadarıyla bazı okurlar, yazara destek vermek adına yazılarımızı okumadan ya da okur gibi yaparak (yazıda minimum 1,5 dakika kalınmalı) sadece reklamlara tıklamakta ve bu bir kaç ayrı trafik kaynağından aynı biçimde yapıldığı için sıkıntı doğurmaktadır. Ya da yazar sosyal medya aracılığıyla (mesaj, görsel vb.) reklamlarına tıklanmasını istemektedir.

Biz kasıtlı olarak değil de ihlalin bilinçsizce yapıldığını düşünmekteyiz. Bunun için bizler reklam desteği istemeksizin yayın yapmaya siz sevgili okurlar da doğal olmayan her hangi bir hareket yapmadan, yazılarımızı keyifle okumalarını istemekteyiz.

Para kazandırmak amacıyla sadece reklamlara tıklama yapmamanızı rica ediyoruz. Aksi halde sitemizin kapanma ihtimali mevcut görünmektedir. Bu site her ne kadar yazarın emeği ile ilerlese de sizlerin görüntüleme ve paylaşmaları en az yazarınki kadar değerlidir.

Siteyi kurmamızdaki amaç elbette para kazanmak için değil aksine bugüne kadar olgunlaşmış fikirlerimizin saklandıkları yerden inci misali çıkarılmaya çabalanmasıdır. Fakat bilindigi gibi incinin oluşması için bir takım şartların yerine gelmesi gerekir. Aynı gelir şartlarının sağlanması gibi...

İlerleyen zamanlarda sitemizin verimli olduğunu değerlendirdiğimizde (daha fazla okur çekebilirsek) birbirinden farklı fikirlere sahip yazarları da bünyemize katarak hepimizin ortak fikir etrafında bilgilendirileceğimiz bir platforma sahip olma şansı bulacağız.

Özetle bu site bizden sonraki nesile miras olarak bırakacağımız hazine olmasını arzu ediyoruz.

Bu sebeple yukarıdaki uyarıları dikkate almanızı REKLAMLARA GELİŞİGÜZEL TIKLAMAMANIZI ve bizi ZOR DURUMDA BIRAKMAMANIZI diliyoruz. Aksi halde hakkımıza girmiş ve bir şeyler okumak isteyen nice insanın da hakkına girmiş olacaksınız.

Sanırım yeteri kadar açık anlatabildim. Sevgiyle kalın...

EDİTÖR Tolga Oral


Diğer blog yazılarımız için: https://aglotlaro.blogspot.com 'a; 

Şiirler ve Güzel Sözler için: https://gonuldilekcesi.wordpress.com; https://gonuldilekcesi.blogspot.com'a, 

Videolar için:   https://www.youtube.com/channel/UCcW2d3jaaT5ot0SpKpj7Jhw/videos?view_as=subscriber ABONE OLMAYI ve yayınlarımızı paylaşmayı unutmayınız��

Yorumlar