Öne Çıkan Yayın

Kaplumbağa Terbiyecisi Üzerine

Sevgili blog okuyucuları, Hayatımızda en az bir kez de olsa birçoğumuzun yaptığı ve bunu yapmaktan keyif aldığı bir etkinlik ya da özel bir hobiden bahsedeceğiz.  Bahsedeceğimiz şey; adına çoğunlukla  yapboz  denilen ya da İngilizceden dilimize biraz değiştirilerek aktarılan pazıl (İngilizcesi:  puzzle) etkinliğidir.   Bilindiği üzere yapboz , herhangi bir fotoğraf ya da resmin  tamamı ve ya bir kısmının ufak parçalara bölünmesiyle oluşan; parçalanmış bu resim ya da fotoların tekrar birleştirilmeye çalışıldığı " oyuncak " kategorisindendir. Bu oyunun zorluğu, parça sayılarının çokluğuna göre belirlenmektedir. Fakat sayıca az olup da renklerdeki detaylar sebebiyle zor olan modeller de vardır. Bize göre en üst seviye ise genelde hem parça olarak sayıca fazla olan hem de tek rengin farklı tonlamalarına sahip yapbozlar olsa gerek. Açıkçası bu tip durumlarda daha fazla zorlandığımızı düşünüyoruz.  Buradaki rakamları doğru okuyanlar renk körlüğü sıkıntısı çekmemektedirler. Sizler n

EV YAPIMI LİMONATA | HOW TO MAKE A HOMEMADE LEMONADE

aglotlaro.blogspot.com


Sevgili blog okurları, ben Ahsen Naz, bugün sizlere nasıl lezzetli limonata yapılır onu göstermek istedim. Yazının sonunda limonata nasıl yapılır? videosu bulunmaktadır. 

EV YAPIMI LİMONATA MALZEMELERİ

  • 3 Adet Taze Limon 
  • 1/2 Adet Dondurulmuş Limon
  • 1 Adet Dondurulmuş Portakal
  • Mikser
  • 2 Su Bardağı Sıcak Su
  • Süzgeç
  • Limon Sıkacağı
  • Nane*Opsiyonel*
  • Yaklaşık 3 Litre Soğuk Su
  • Bir Bardak veya Daha Az Şeker (Daha Fazlası Önerilmez)


YAPILIŞI:


Öncelikle donmuş malzemeleri (portakal ve yarım limonu) küp küp doğrayıp mikserde parçacıkları kalacak şekilde çekiyoruz. Ardından sıcak suyumuzu içine ilave edip kenara alıyoruz. Ardından taze limonlarımızı sıkıyoruz. Şekeri sürahiye koyduktan sonra limon suyunu üstüne ekliyoruz. Ardından süzgeç yardımıyla önceden hazırladığımız portakal-limon karışımını ekliyoruz. Suyunu iyice alması için bastırıyoruz. En sonunda soğuk suyu ekliyoruz. Nanemizi de içine atıp buzdolabına kaldırıyoruz. Biraz sürenin ardından artık limonatanız hazır! Afiyet olsun!

FOR ENGLISH 

Dear weblogger, I am Ahsen Naz, today I wanted to show you how to make a delicious homemade lemonade.

Ingredients;

  • 3 Lemons
  • Half Freezed Lemon
  • 1 Freezed Orange
  • Blender
  • 2 Glass of Hot Water
  • Lemon Juicer
  • *Optional* Mint Leaves
  • 3 Litres of Cold Water
  • 1 Glass (or less) of Sugar
  • Jug
  • drainer


First of all, start by cutting the freezed ingredients in cubes and blend them in blender(don’t fully blend. There should be pieces) and add hot water in it . then squeeze the lemons in lemon juicer and after adding the sugar to the jug, put the lemon juice in the jug too. Then add the blended stuff in the jug by drainer and to get all the juice inside you can squeeze the mized thing with your hands on the drainer. Lastly add the cold water and put it to the fridge. After awhile in fridge put mint leaves if you want and serve it. Bon appétit!


 



Herkese iyi okumalar dilerim. Blog yazılarımız için: https://aglotlaro.blogspot.com 'a; Şiirler ve Güzel Sözler için: https://gonuldilekcesi.wordpress.com;https://gonuldilekcesi.blogspot.com 'a, Videolar için https://www.youtube.com/channel/UCcW2d3jaaT5ot0SpKpj7Jhw/videos?view_as=subscriber ABONE OLMAYI ve yayınlarımızı paylaşmayı unutmayınız��

Yorumlar

  1. Dondurulmuş olmasının sebebi hikmeti nedir acaba cok lezzetli görünüyor ve zaten hazır limonataları hiç hazzetmiorum doğal limonata gibisi yok elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler afiyet olsun. Aroması ve rengini daha iyi alabilmesi için dondurulmuş malzemeler kullanılıyor. Kaldı ki portakallar kışın buzluğa atılmasında da kaynaklı olabilir...

      Sil
  2. süpersiniz yaz ayları için çok güzel bir içecek önerisi olmuş bence nane kesin olmalı emeğinize sağlık

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum yaptığınız için teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan kısa bir süre içinde yayınlanacaktır.