Öne Çıkan Yayın

Kaplumbağa Terbiyecisi Üzerine

Sevgili blog okuyucuları, Hayatımızda en az bir kez de olsa birçoğumuzun yaptığı ve bunu yapmaktan keyif aldığı bir etkinlik ya da özel bir hobiden bahsedeceğiz.  Bahsedeceğimiz şey; adına çoğunlukla  yapboz  denilen ya da İngilizceden dilimize biraz değiştirilerek aktarılan pazıl (İngilizcesi:  puzzle) etkinliğidir.   Bilindiği üzere yapboz , herhangi bir fotoğraf ya da resmin  tamamı ve ya bir kısmının ufak parçalara bölünmesiyle oluşan; parçalanmış bu resim ya da fotoların tekrar birleştirilmeye çalışıldığı " oyuncak " kategorisindendir. Bu oyunun zorluğu, parça sayılarının çokluğuna göre belirlenmektedir. Fakat sayıca az olup da renklerdeki detaylar sebebiyle zor olan modeller de vardır. Bize göre en üst seviye ise genelde hem parça olarak sayıca fazla olan hem de tek rengin farklı tonlamalarına sahip yapbozlar olsa gerek. Açıkçası bu tip durumlarda daha fazla zorlandığımızı düşünüyoruz.  Buradaki rakamları doğru okuyanlar renk körlüğü sıkıntısı çekmemektedirler. Sizler n

Hoş Geldin Ramazan

SanaGülBahçesiVadetmedim

Sevgili blog okurları, 

Dünyanın her yerinde yine heyecan ve ümitle beklediğimiz ramazan ayı nihayet geldi...Ve bugün ilk gününe girdik. 

Ülkemizin tüm fırınları, bugün itibariyle fırın ısılarını akşam iftara yetiştirilecek ramazan pideleri için ayarlamış durumda. 

Bir aylığına da olsa, normal ekmekten farklı olarak nihayet pide yiyebileceğiz. Sadece bu aya özel olarak; yumurtalı mı, yumurtasız mı daha lezzetli olur? düşünceleri zihnimizi meşgul edecek.

Hep birlikte, iftara yakın saatlerde kalabalık sıralar içinden sıcacık bir pide kapabilmenin tatlı yarışına doğru gideceğiz. Çörek otu, susam ve hamurun o mis gibi kokusu ile yapılacak iftar yemeği için, ev halkı tarafından iftariyelikler de bir yandan hazırlanmakta olacak. 

İftarlar yapılırken, ramazana özel TV programlarından hangilerini izleneceği tartışıladursun, diğer yandan teravi namazının hangi camide kılınacağı ya da hangi hocanın daha hızlı kıldıracağı esprisinde hoş sohbetleri yapılmakta olacak. 

Yalnız her sene tekrarını yaşadığımız bu güzel duygulardan farklı olarak ramazanın idrakini unutmamamız gerekiyor. Yoksa yaptıklarımızın örf, adetten bir farkı, karşılığı olmayan bir diyetten öteye geçmeyeceği şuurunu da unutmamak gerekiyor. 

Dünyada yaşanan fakirlik her geçen gün şiddetle artarken, tüm zenginlik kaynaklarının yüzde doksan dokuzunun sahibi olanların oranı; dünya nüfusunun yüzde birini oluşturmaktadır. Yani bir yandan zenginler dünyanın  %1'ini, diğer yandan %99'u fakir, yoksul, muhtaç insanları kapsamaktadır. 

Bunu göz ardı etmeden "komşusu aç iken kendisi tok yatan bizden değildir" sözünün gereğini de yerine getirmeliyiz. Yoksa ramazan ayının diğer aylardan pek bir farkı olmayacak. Ve kazanma ayında kaybedeceklerimiz çok olacak. 

Sadece bu aya özel tutulan oruç, kılınan teravi namazı, idraki gereken kadir gecesi ve verilmesi gereken fitrelerimiz var. Bunları tekrar hatırlatmakta fayda var. Kelimeler üzerine tıklayarak ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.


İnşallah bu sene TV'lerde devlet erkanı, iş adamları, sanat camiasının beş yıldızlı otellerde iftar verdiklerine dair haberler de izlemeyiz. 

Ya da verilecek iftarlarda, bilmem kaç çeşit ve isimlerini hiç bilemediğimiz yiyecek menüleri tartışmaları ile dolu haberler ile zihinlerimiz kirletilmez, kimse de buna izin ve prim vermez. Ramazanın güzelliğine gölge düşürecek açıklamalar da yapılmaz.

Evet bunlar her sene yaşadığımız ve arzu ettiğimiz, bizi biz yapan, kardeşliğimizi pekiştiren, kavgaları bir kenara koyduğumuz ve en önemlisi şeytanların boyunlarından zincirlendiği mübarek aydır.

Bir aylığına da olsa; siyasi tartışmaların olmadığı, zenginin zengini iftar yemeklerinde ağırlamadığı, haber olmaya değecek hiç bir kötü bir olayın yaşanmadığı bereketli bir ay geçirmeyi diliyorum. 

Allah ölmüşlerimizin günahlarını affetsin ve onlara rahmet etsin, bizi yöneten siyaset ve yöneticilerimize adalet duygusu versin, tüm insanlarımızın kalbinde ise merhamet ve şefkat duygularını yeşertsin. Benim ramazan ayındaki dileğim şimdilik bunlar. 

Hepinize hayırlı ramazanlar diliyorum...

Herkese iyi okumalar dilerim. Blog yazılarım için: https://aglotlaro.blogspot.com 'a; Şiirler ve Güzel Sözler için: https://gonuldilekcesi.wordpress.com 'a ABONE olmayı ve yayınlarımızı paylaşmayı unutmayınız👍

Yorumlar

  1. Sanki anı yaşarcasına ramazanı anlatmışsınız iftar telaşları harika anlar ellerinize gönlünüze saglık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler yorumunuz için. Sırf yalan söylememek adına neredeyse 45 dakika bekledim o uzun pide kuyruğunda :)

      Sil

Yorum Gönder

Yorum yaptığınız için teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan kısa bir süre içinde yayınlanacaktır.