Öne Çıkan Yayın

Kaplumbağa Terbiyecisi Üzerine

Sevgili blog okuyucuları, Hayatımızda en az bir kez de olsa birçoğumuzun yaptığı ve bunu yapmaktan keyif aldığı bir etkinlik ya da özel bir hobiden bahsedeceğiz.  Bahsedeceğimiz şey; adına çoğunlukla  yapboz  denilen ya da İngilizceden dilimize biraz değiştirilerek aktarılan pazıl (İngilizcesi:  puzzle) etkinliğidir.   Bilindiği üzere yapboz , herhangi bir fotoğraf ya da resmin  tamamı ve ya bir kısmının ufak parçalara bölünmesiyle oluşan; parçalanmış bu resim ya da fotoların tekrar birleştirilmeye çalışıldığı " oyuncak " kategorisindendir. Bu oyunun zorluğu, parça sayılarının çokluğuna göre belirlenmektedir. Fakat sayıca az olup da renklerdeki detaylar sebebiyle zor olan modeller de vardır. Bize göre en üst seviye ise genelde hem parça olarak sayıca fazla olan hem de tek rengin farklı tonlamalarına sahip yapbozlar olsa gerek. Açıkçası bu tip durumlarda daha fazla zorlandığımızı düşünüyoruz.  Buradaki rakamları doğru okuyanlar renk körlüğü sıkıntısı çekmemektedirler. Sizler n

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma Günü



18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü

Sevgili blog okurları,

Bugün bir milletin kader ve talihinin değiştiği gündür. Bugün ulusumuzun tüm dünyaya "siz kim oluyorsunuz?  biz daha ölmedik" dediği gündür.

Bugün herkesin insan üstü bir gayretle, "kişiler istediği için değil, ulus bilincinin sinelerde zaten doğuştan" gelen reaksiyonla harekete geçtiği gündür.

Bugün dini, memleketi, ırkı, görüş farklılığı ne olursa olsun yürekten tek bir umuda sarıldığı gündür. Bugün  zihinlerde "acaba gün sonunda ne olacağı endişesinin yaşanmadığı", "ölürsem şehit, kalırsam gazi" parolasının söylendiği gündür.

Bugün "kahramanlık gösterirsem bana şunu bunu verirler mi?" düşüncelerinin dahi zihne gelmeyeceği, "vatan namusunu çiğnetmeyeceğim" andının verildiği gündür.

Bugün geçilseydi "bunların hiçbirini konuşamazdık ve yazamazdık"  diyeceğimiz gündür. Bugün dedeleri Çanakkale'de şehit olanların göğüslerini kabartarak dolaşacağı, olmayanların ise "eğer bir gün aynı duruma düşersek ben de tereddüt göstermem" temennisini duyacağı gündür.

Bugün "yedi düvele kim olduğumuzu gösterdiğimiz" gündür. Bugün, elde koca bir hiçlik varken, akvam- ı beşere, tüm heveslerini kursaklarında bıraktığımız, onların emellerini sukut-u hayale uğrattığımız gündür.

Bugün, bugün, bugün... kelimelerin, sözlerin anlamını değil "yüreklerin ve o yüreklerde bulunan yüksek imanın" konuşulduğu, "Anafartalar Komutanı Yarbay Mustafa Kemal'in (Atatürk), Yahya Çavuşların, Seyid onbaşıların, Kara Fatmaların ve daha nice vatan evlatlarının" konuşulacağı, konuşulduğu gündür.

Bugünü ve her günümüzü hatırladıkça ağlayacağımız fakat böyle atalara sahip olduğumuz içinde övünerek güleceğimiz bir gündür...

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerimizi Anma günü tüm ulusumuza ve gelecekteki neslimize doğru anlatılması temennisinde bulunuyor. Başta Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Ruhları Şad Olsun...

Herkese iyi okumalar dilerim. Blog yazılarım için: https://aglotlaro.blogspot.com ve https://gonuldilekcesi.wordpress.com 'a ABONE olmayı ve yayınlarımızı paylaşmayı unutmayınız👍

Yorumlar