Sevgili blog okurları,
Bugün bir değişiklik yapalım ve balık sezonunun iyi gittiği şu günlerde balık çorbası tarifi verelim. Yapılışı biraz zahmetli olsa da çorbayı içenlerin "eline sağlık" temennileri bu yorgunluğu kesinlikle alacağını iddia ediyorum. Tarif restoranlarda yapılan balık çorbasının aynısıdır.
Maliyeti :20 TL. (palamut orta boy= 10-15TL, enginar= 5TL)
Kişi sayısı: 8
Kullanılacak malzemeler:
1 Adet Palamut Balığı (Levrek, Çupra, İskorpitte olur)
1 Adet Enginar (Sapları kesilmiş)
1 Adet Havuç (Tercihen, Damak tadınıza göre)
1 Adet Patates
2 Adet Soğan (Biri haşlamada, diğeri pişirmede)
2 Diş sarımsak
1/2 Limon
1 Miktar maydanoz
Tuz ve Karabiber
Terbiyesi için:
2 Adet Yumurta Sarısı
1 Yemek Kaşığı Un
2 Çay Bardağı Süt (yanlışlık yok)
Hazırlık:
1. Önce satın aldığımız balığı iyice temizleyerek bir tencerenin içine yerleştiriyoruz ve üzerine 6-7 su bardağı su döküyoruz (ya da tencere boyuna göre balık üzerine bir miktar çıkacak şekilde) ve 1 adet soyulmuş bütün soğan ile birlikte yumuşayıncaya kadar kaynatıyoruz.
2. Haşlanmış balığı elimizle tüm kılçıklardan temizleyerek didik hale getiriyoruz. İçindeki soğanı kullanmıyoruz.Suyu da süzgeç ile süzerek kenara alıyoruz. İleride bu balık suyunu kullanacağız!
Anlatım Videosu en altta yer alacaktır.
BALIK ÇORBASI YAPILIŞI:
1. 1 adet soğan ile 2 diş sarımsağı zeytin yağı ile tencerede pembeleşinceye kadar kızartıyoruz.
2. Kenara aldığımız süzülmüş balık suyunu içine döküyoruz üzerine 4 bardak daha su ilavesi yapıyoruz.
3. Yarım limonu bu suyun içine sıkıyoruz.
4. Küp haline getirdiğimiz kereviz, patates ve havucu (isteğe göre) bu suyun içine döküyor uz ve kaynamaya bırakıyoruz.
5. İçindeki malzemeler yumuşadığını kontrol ediyoruz. Eğer yumuşamışlar ise blenderden geçiriyoruz.
6. Didiklediğimiz balıkları içine atarak bir taşım miktarı karıştırıyoruz.
7. Kaynadıktan sonra sıra geldi terbiyesini katmaya: Bunun için ocağın altını en kısık pozisyona getirin.
8. Terbiyeyi kenarda hazır edin, bunun içinde: yumurta ve süt ve unu birlikte çırpıcı vasıtasıyla cıvık hale ,pıtırlı olmayacak şekilde karıştırın.
9. Hazırladığınız terbiyeyi ağır ağır çorbanın içine ilave edin ve bir miktar daha kaynatın. Buradaki püf nokta: terbiyeyi mümkün olduğunca ağır dökmeniz, aksi halde kesilir.
Herkese Afiyet Olsun! https://aglotlaro.blogspot.com ' a ABONE olmayı unutmayın👍
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yaptığınız için teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan kısa bir süre içinde yayınlanacaktır.