Öne Çıkan Yayın

Kaplumbağa Terbiyecisi Üzerine

Sevgili blog okuyucuları, Hayatımızda en az bir kez de olsa birçoğumuzun yaptığı ve bunu yapmaktan keyif aldığı bir etkinlik ya da özel bir hobiden bahsedeceğiz.  Bahsedeceğimiz şey; adına çoğunlukla  yapboz  denilen ya da İngilizceden dilimize biraz değiştirilerek aktarılan pazıl (İngilizcesi:  puzzle) etkinliğidir.   Bilindiği üzere yapboz , herhangi bir fotoğraf ya da resmin  tamamı ve ya bir kısmının ufak parçalara bölünmesiyle oluşan; parçalanmış bu resim ya da fotoların tekrar birleştirilmeye çalışıldığı " oyuncak " kategorisindendir. Bu oyunun zorluğu, parça sayılarının çokluğuna göre belirlenmektedir. Fakat sayıca az olup da renklerdeki detaylar sebebiyle zor olan modeller de vardır. Bize göre en üst seviye ise genelde hem parça olarak sayıca fazla olan hem de tek rengin farklı tonlamalarına sahip yapbozlar olsa gerek. Açıkçası bu tip durumlarda daha fazla zorlandığımızı düşünüyoruz.  Buradaki rakamları doğru okuyanlar renk körlüğü sıkıntısı çekmemektedirler. Sizler n

MAKALE NASIL KOLAY YAZILIR?

How to write an easy article


Evet Blog takipçileri,
Bugün sizlere Microsoft Word kullanmadan kolaylıkla nasıl yazı (makale, proje, kaynakça oluşturma, dilekçe, roman, hikaye, şiir gibi) yazabileceğimizi anlatacağım.
Bundan sonra hayatınız o kadar kolaylaşacak ki şimdiye kadar bu benim aklıma nasıl gelmedi? diye hayıflanacaksınız!
Blogumun sonunda örnek bir uygulama videosu koyacağım, oradan izleyerek de yapabilirsiniz.
Evet başlamadan önce önemli bir hatırlatmada bulunmak istiyorum. Bu blog yazısını okurken Mousela renkli kelimelerin (üzerine geldiğinizde el işareti çıkan) üzerini tıklayarak kolaylıkla ilgili linklere gidebilirsiniz. Haydi
Bunun için ilk başta internetten google dökümanlara gitmeniz gerekiyor.
  1. Sonra boş bir doküman açıyoruz.
  2. Buradan araçlar menüsüne giriyoruz
  3. Sesle yazmayı tıklıyoruz.
  4. Sonra solda bulunan mikrofon simgesine tıklıyoruz artık konuşabilirsiniz söylediğiniz her şey kayıt altında.
  5. Gördüğünüz gibi söylediklerimizi algılıyor. Yalnız müzik ya da başka seslerin olduğu ortamda olmayın çünkü sesleri yanlış tanımlıyor.
  6. İstediğiniz tüm kaynakları; kitap, dergi, makaleleri okuyarak kayıt altına alır sonrada bunları kes-yapıştır yöntemi ile word'e aktarabilirsiniz.
         İyi makale yazmalar.